4.4.22

Astutettu useampi narttu. Mahdollisista vapaista pennuista voi tiedustella numerosta 0442116669,arkena kello 16 jälkeen. 

Tinka synnytti 21.1.21 neljä pentua, 2n ja 2u. Kaikki varattuja.

Hyvää uutta vuotta! Pentuja odotellaan viikolle 2 sekä viikolle 9!

Tiijättekö miten raivostuttavaa on se, että henkilö x varaa pennun ja kun ilmoitan, että nyt on pentu saatavilla, jos kaikki menee hyvin niin sitten kerrotaan että sain pennun jo muualta.
Käyt mahdollisen pennunostajan kanssa puhelinkeskusteluja, sähköpostiviestittelyä, watsapp keskustelua yms. Ja sitten ei viitsitä ilmoittaa edes, että pentu on hankittu muualta. Joka helvetin pentueen kohdalla tämä sama homma. Ei siinä mitään, ei mulla pennut jää ilman koteja, mutta TURHA TYÖ. Eikö ihmiset älyä että minäkin kasvattajana olen ihminen, käyn lisäksi palkkatyössä,huolehdin perheestä ja suuresta laumasta koiria. Vastaan useisiin yhteydenottoihin viikossa, kulutan aikaani tunteja viikossa pelkästään viestejä kirjoitellessa.
Jos ja kun otat varauksia enemmän kuin pentuja tulee ja ilmoitat pennun ostajalle että valitettavasti tästä ei nyt pentua riitä, niin silloin voidaan tulla lankoja pitkin hävyttömyyksiä huudellen.
Pyytäisin todella miettimään kaksi kertaa ennen kuin pennun varaa, ja jos sen pennun saa muaalta niin ilmoittamaan siitä kasvattajalle. En minä siitä suutu, ostitpa koirasi mistä vain. Se ei ole minulta pois. KIITOS, OLEN PUHUNUT.

3.9.19 Naava astutettu. Pariskunnan tiedot pentuja osiossa. Hiljan juoksua odotellaan alkavaksi myös ihan lähiaikoina ja se astutetaan myös tulevasta juoksusta. 

29.4.19 Helmin pennut ovat lentäneet kaikki jo uusiin koteihin. Hienot kodit pojat saivat. Ruskan pennutkin lähtevät tämän viikon aikana uudiin koteihin. Eläinlääkärin tarkastuksessa kaikilla pennuilla oli kaikki kohdallaan 

Viikonloppuna käytiin hiljan kanssa näytelmissä, lauantaina pyhäjärvellä tuloksena avo-eh3 ja sunnuntaina kiuruvedellä tuloksena avo-eri2 SA. 

Helmin ja ruskan pennut kasvavat tohinalla uudessa talossa . Kaikki pennut ovat olleet syntymästä asti varattuja. Uudessa talossa meno on sujunut mukavasti. 

Hieno reissu Tanskassa käyty. 44 kpl ilmoitettuja suomenlapinkoiraa ja meidän Hilja oli Rop saaden sertin ja cacibin. Huikeeta! Hiljalla on nyt kolme cacibia plakkarissa. 

31. Tammi, 2019

Molemmat nartut ultrattu tiineeksi. Helmin laskettuaika vko 9 ja Ruskan vko 10.

Joulukuussa meille teki kaksi kenneltarkastajaa yllätyskäynnin. Yleisarvosanosanaksi saatiin erinomainen! 

Astutettu onnistuneesti 28.12.18. Pentuja odotellaan helmi/maaliskuun vaihteessa.

6. Marras, 2018

Huikea viron näyttelyreissu takana! lauantaina 3.11.18 Hilja oli PN1 ja sai sertin ja cacibin, helmi pn3! Sunnuntaina Hilja pisti vielä paremmaksi ja oli ROp, ja sai jälleen sertin ja Cacibin!

24. Loka, 2018

Heipä vaan kaikille. Eilen julkaisin nettisivuilla ja hännänhuiskeen facebook ryhmässä tiedon että meillä on pentuja. Valitettavasti nämä pentu uutiset ovat lähteneet väärille urille ja netissä herjataan minun kasvatustyötäni ja minua ihmisenä. Nettisivujen päivitys on ollut kesän aikana jäissä johtuen ihan kiireestä rakennustyömaalla, samaan aikaan olen paahtanut niskalimassa palkkatöissäkin kun sijaista ei ole ollut. Olen siis ostanut jo kesällä kaksi koiraa, orso-farm kisällin ja orso-farm marhamintan.Nämä koirat olen ostanut koirien kasvattajalta ja puhtaasti mielenkiintoisten ja itselle tärkeien sukulinjojen vuoksi. Näille olen pennut nyt tehnyt ja ne tullaan vielä polveutumistestaamaan jotta ihmiset voivat nukkua yönsä rauhassa. En ole mikään aktiivinen some päivittäjä ikinä ollut ja en aio olla jatkossakaan ja toivoisinkin että ihmiset jotka kirjoittelevat netissä miettisivät hyvin tarkkaan mitä suustaan päästävät.

Eevin pennut syntyneet 26.5.18, kaikki pennut varattuja.

29. Touko, 2018

Eevi on tiine. Pentujen laskettua aika on viikolla 22.

11. Touko, 2018

13. Maalis, 2018

Nukan eli Fantastisen Satun pennut syntyivät 4.3.18, kolme narttua ja kaksi urosta. Kaikki pennut ovat löytäneet oman uuden kodin.

19. Joulu, 2017

Nukan eli Hännänhuiskeen Fantastisen satun juoksu alkanut, astutetaan uudenvuoden tienoilla. Mahdolliset pennut syntyvät helmikuun lopussa/maaliskuun alussa.

Viima synnytti 3 urosta ja2 narttua , kaikille oma koti tiedossa.

9. Joulu, 2017

3. Marras, 2017

Viima ultrattu tiineeksi. Ultrassa näkyi pentuja useita. Varauksia otetaan vastaan, sijoitusnarttu jo varattu!

9. Loka, 2017

Viima astuettu onnistuneesti kahteen kertaan. Ultraan mennään viikolla 45. Mahdolliset pennut syntyvät joulukuun ensimmäisen viikon lopulla/viikon vaihteessa. Galleriaan lisätty kuvia.

20. Syys, 2017

Syksy on saapunut ja kulunut kesä meni vauhdilla. Kotiin jäi I- pentueesta Hilja hulvaton ja paljon on kesän aikaan touhuttu pennun ja muiden koirien kanssa. Helmin kanssa käytiin virossa näyttelyissä elokuussa ja helmi saikin sieltä kaksi junnusertiä ja toisena päivänä vielä VSP! huikeeta siitä lapinkoiramäärästä. Kotimaassakin näyttelyissä on tullut käytyä, kesäkuussa H. Fantastinen satu oli PN2 ja sai var-sertin suomussalmella ja samaisessa näyttelyssä helmi oli ROP-pentu.
Oulu Kv:ssä helmi sai erin ja eh:n ja kajaanissa hieno luokkavoitto ERI ilman sa:ta.
Seuraavaksi suuntaamme erkkariin harjavaltaan lokakuussa ja sitten loppuvuonna vielä messariin kolmeksi päiväksi.
Juoksuja odotellaan edelleen Viimalle ja Nuka menee ensiviikolla lonkkakuviin! Jännittää!
Ihanaa syksyn aikaa kaikille!

16. Maalis, 2017

Kantanarttumme Vilma on menehtynyt 11.3.17. Vilma vietiin ell päivystykseen jossa sillä epäiltiin kohtutulehdusta ja päädyimme poistamaan kohdun, kuitenkin leikkauksessa ilmeni että ohutsuolessa on kasvain ja leikkaus muuttuikin isommaksi. Poistetiin kasvain ja myös kohtu. Toipuminen kotona alkoi hienosti ja vilma söi ja joi hyvällä ruokahalulla. Perjantai iltana kävi vielä normaalisti iltalenkillä ja yölläkin kävin tsekkaamassa koiran tilanteen, nukkui rauhallisena. Lauantai aamuna 11.3.17 kuitenkin vilma löytyi lapsemme sängyn alta ikiunessa nukkuneena .. :'(
Kasvaimesta otettiin leikkauksessa koepala joka meni patologille lausuttavaksi ja se todettiinkin pahanlaatuiseksi intestionaaliseksi adenokarsinoomaksi. Päätimme kuitenkin eläinlääkärin kanssa että tehdään vilmalle ruumiinavaus ja katsotaan onko kasvain mahdollisesti levinnyt muhin elimiin. Ei ollut ja syykin kuolemalle löytyi. Valitettavasti vilma kuoli leikkauskomplikaatioon, suolen ompeleet olivat pettäneet.
Esikoiseni, rakkaani, kultahippu nukkuu nyt ikiunta <3 15.08.2008-11.03.2017

Eevi ultrattu tänään tiineeksi, iso satsi pentuja näkyi ultrassa.

21. Maalis, 2017

16. Tammi, 2017

Lyylin pennut ovat syntyneet 16.1.17 1n+5 u, kaikki pennut mustia merkein. Kaikki pennut ovat varattuja.

8. Joulu, 2015

Typyn pennut täyttivät eilen jo neljä viikkoa. Ulkoilut ja kiinteät ruuat on jo aloitettu. Pari matokuuriakin ovat jo saaneet. Kaksi narttupentua vielä vapaana. Kuvia lisätty galleriaan.

11. Marras, 2015

Typy on synnyttänyt 9.11.15 9 pentua joista 5narttua ja 4urosta. Emä ja pennut voivat hyvin. 1narttu ja 2 urosta vapaana.

Typy ultrattu tiineeksi. Useampi pentunen ultrassa näkyi :)

9. Loka, 2015

12. Syys, 2015

Typy eli H. Bella astutettu onnistuneesti kahteen kertaan. Pentuja odotamme viikolle 46. Käymme neljän viikon päästä ultrassa katsomassa onko mahassa elämää.

31. Elo, 2015

Alman astutus ei onnistunut.
Typyn juoksu on alkanut viime viikolla, astutetaan ensi viikon aikana.

15. Elo, 2015

Kajaani RN: Eevi ROP-pentu, Hännänhuiskeen Dumbo JUN-EH2, Dagolas Kultahippu Avo-EH2

25. Elo, 2015

Pentuja suunnitteilla parikin pentuetta vielä tälle vuodelle. Etsin Alman mahdolliselle narttupennulle yhteistyökykyistä sijoituskotia, näyttelyistä kiinnostuminen plussaa.

2. Kesä, 2015

Hännänhuiskeen Bella lonkat C/C, Hännänhuiskeen Cultamuru lonkat B/C :)

11. Maalis, 2015

Monenlaista on tapahtunut sitten viime päivityksen. Pentuset ovat lentäneet maailmalle uusiin kivoihin koteihin ja kotiutuneet hyvin ja ovat jo pikkuteinejä. Meillekkin on tullut uusi kaunis pentu, terhakan moskvits "Eevi". Nyt on aikaa olla pennun kanssa kun olen käynyt selkäleikkuulla ja palaan töihin vasta heinäkuussa. Mukavaa kevättä kaikille :)

11. Tammi, 2015

Tamminäyttely, kajaani kv 2015. Hännänhuiskeen Cultamuru, JUN-Eh, Hännänhuiskeen Bamse NUO-Eri4 ja Dagolas Vanessa Avo-ERI4
Unnan pennut kasvavat hyvin ja ovat isoja., ulkoiltu on sään salliessa, täällä on ollut kovat pakkaset ja pirhanan viima, että pentusia ei ole raaskinut ulos viedä .

Unnan pennut ovat syntyneet 2n+1u, uros vielä varattavissa.

16. Joulu, 2014

26. Loka, 2014

Vilman pennut ovat syntyneet 25.10.14. Kaksi narttua ja neljä urosta.Pennut ja emä voivat hyvin. Kaikki pennut ovat varattuja.

18. Loka, 2014

Useampi uutinen nyt kerralla!
Unnan ja mökön astutus on onnistunut, pentuje odotetaan viikolle 51!
Unna myös testattu pra ja pompen terveeksi, joten mahdolliset pennut ovat pra-terveitä vanhemipien perusteella. Yhditelmästä lisää pentuja-osiossa.

Vilman kanssa täällä jännätään, milloinka pennut mahtavat syntyä.

7. Loka, 2014

Viikonloppuna kävimme oulussa lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä. Kasvattini Hännänhuiskeen Bamse "urho" oli nuorten luokassa ja sai laatumaininnan erinomainen, Hienoa Urho ja Iida. Sijoitustyttönen Hännänhuiskeen Cultamuru esiintyi pikkupennuissa, mutta ei sijoittunut tällä erää. Muru sai hienon arvostelun ja kehuja, jotka ihan ylpeäksi tekivät <3
Lauantaina kasvattini Hännänhuiskeen Amalia kävi jalostustarkissa Tapio Kakon syynissä linkki raporttiin täällä : http://www.laplandlords.com/liitteet/Jalostustarkastus_Elma.pdf Hienoa Marika ja Elma :)
Vilma-mamma paisuu kuin pullataikina, nähtäväksi jää miten ison pentueen tälläkertaa tekee.

3. Loka, 2014

Kasvattini Hännänhuiskeen Amalia "Elma" silmät edelleen terveet 3.10.14, polvet 0/0. Elma kävi myös luonnetestissä taannoin huppupistein +174, ja tässä lyhyesti testistä, " Erittäin vahvahermoinen narttu, joka ei säikähdä pienistä, on laukaisuvarma ilman taistelu taikka puolustushalua. Palautuu tilanteista erittäin nopeasti ts. ei ole moksiskaan pelottavista taikka äkillisistä, jännittävistä tilanteista "

UNNAN, orso-farm liki tuulenviemän JUOKSUT OVAT ALKANEET, unna menee ensi viikonloppuna sulhon luokse :) kts. pentuja osio

Vilma ultrattu tänään tiineeksi, useampi pentunen siellä näkyi <3

19. Syys, 2014

Vilma astuettu onnistuneesti, lissää infoa pentuja-osiossa.

24. Elo, 2014

16. Elo, 2014

Koiranäyttelyt on tältä kesältä kierrelty Alman kanssa ja mukavat tulokset kolmessa eri näyttelyssä Almalle saatiin.

2.8.14 RN siikajoki, AVO-ERI2-SA, PN3, VA-SERT. arvostelu kuului näin Juha putkosen sanelemana: "erinomainen koko ja rungon mittasuhteet. Hyvä luusto. Kaunis pään profiili. Hyvä pään kallo-osa ja oikein kiinnittyneet korvat. Hyvät,tummat silmät. Kevyehkö kuono, hyvä purenta. Hyvä ylälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvä karvanlaatu ja häntä. Tasapainoiset kulmaukset.Vaivattomat liikkeet. Ulkokierteisyyttä etukäpälissä.

Helsinki WDS-show, 8.8.14 AVO-EH, tuomari Tuula Savolainen

Ja Tänään kävimme Ristijärven näyttelyssä Elina haapaniemen tuomaroidessa: Sopivan kokoinen, parkin ruskea. Hyvin miellyttävän tyyppinen, feminiininen narttu joka esiintyy erinomaisesti. Kaunis pää, silmät ja ilme.sopiva luusto ja vankka runko. Maltillisesti kulmautunut takaosa.sujuvat sivuliikkeet. Voisi kantaa häntää paremmin liikkeessä. avo-eri1 SA, pn1 Sert,, Vsp !! Huikeeta!
Vilma on aloittanut juoksunsa, palataan seuraavan kerran päivittelemään pentuosiota, toivottavasti astutus onnistuu :)

27. Heinä, 2014

Kesä kuluu nopeasti :) C-pentuja on käynyt kylässä ja galleriaan on niistä päivitelty kuvia.
Allekirjoittaneella alkaa ensiviikolla kesäloma, joten muutamat koiranäyttelyt tulee loman aikana kierrettyä.
Pentuja on suunnitteilla tälle vuodelle peräti kolmet! Katsotaan mitkä niistä onnistuu, siis Almalle, Unnalle ja Vilmalle pentueet suunnitteilla. Vilman pennuista on aina ollut suuri kysyntä, niin jos meinaa siitä pennun saada niin varauslistalle hoi :) Pentue on Vilman viimeinen.
Aurinkoista loppukesää kaikille :)

16. Touko, 2014

Hännänhuiskeen Bamse, ja Bella silmät terveet. Dagolas kultahippu, silmät terveet sekä Dagolas Vanessa silmät terveet, polvet 0/0

9. Touko, 2014

Pennut käytettiin tänä aamuna pentutarkastuksessa ja sirutuksella. Kaikki pennut terveitä, reippaita hännähuiskuttajia.

Valitettavasti Alman juoksu tuli ja meni, eikä astutus onnistunut, oltiin pari päivää liian myöhässä.. Kokeillaan samaa yhdistelmää seuraavasta juoksusta uudelleen..
päätin sitten että sijoitustytön unnan suunnitelmia aikaistetaan ja juoksu alkoikin sopivasti niin toivotaan nyt että se onnistuu, että saadaan kesäpentuja! yhdistelmästä lisää pentuja sivulla.

2. Touko, 2014

Ohhoh, kuukausi vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Aika menee niin nopsaan ettei perässä tahdo pysyä.. Pennut jo yli viisiviikkoisia, ulkoilut aloitettiin reilu 3 viikkoisina kuin myös kiinteät ruoat. kaikki kasvavat hyvin (vähän liiankin) ja ovat reippaita ja touhukkaita pentuja. Ylkoilevat suurella pihallamme ja tonkivat ja tekevät häijyyksiä. Ensimmäiset autoilukeikatkin on heitetty ja niin hienosti autossakin osaavat olla. Ensiviikolla on sitten eläinlääkärin tarkastus ja sirutus. Ja sitten piakkoin pentuset lentävätkin pesästä pois..
Toivon mukaan saadaan piakkoin lissää.. Alman mahdolliseen pentueeseen en ota enää varauksia vastaan.

2. Huhti, 2014

ikäviä ja hyviä uutisia. Aloitetaan hyvillä, Hännänhuiskeen Bella "typy" kävi kajaanin ryhmänäyttelyssä Mari lackmanin arvostelussa ja sai arvosanan JUN-ERI 2 SA. Huippua! seuraavana päivänä lähin aamutuimaan käymään kasvattien kanssa pyörähtämässä nurmeksen erikoisnäyttelyssä. Juuri kun olin astumassa kehään, soittaa kimmo kotoa että musta uros pentu on löytynyt kuolleena pentulaatikosta. Aamulla se vjäi tissille syömään kun lähdin. Mikä järkytys, ja suru :( pienihän se oli verrattuina muihin ja syömistä piti avustaa, mutta ajattelin että kyllä se siitä itsensä kokoaa ja vahvistuu. toisin kuitenkin kävi, ja ihan puskasta tuli uutinen. Paino oli sillä kuitenkin noussut normaalisti. Mutta silti kävi niin, luonto päättää mitä tapahtuu. Yritin keräillä itseni ja menin kehään Hännänhuiskeen Bumban "oskun" kanssa, pojalle tulos JUN-EH, samaisessa kehässä oli myös Bumban veli Bamse "Urho" joka sai myös EH:n. Odottelimme narttukehää jossa esiintyi Hännänhuiskeen Bella, Typy sai H:n, ja syynä flegmaattinen esiintyminen, minun olotila tarttui koiraan ja nuori junnukoira oli jo eilisestäkin väsynyt. No ei siinä mittään, uusia näytelmiä katselllaan ja jäljellä olevat kolme kerma pentua kasvavat hurjaa vauhtia :) C-pennuista taitaa tulla Cultapentue, ovat ne niin tärkeitä kultakimpaleita <3

27. Maalis, 2014

kasvattini Hännänhuiskeen Bettina on käynyt silmätarkastuksessa ja silmät todettu terveiksi :) kiitos Taru kun veit Alman tarkastukseen.

26. Maalis, 2014

Elman ja myrskyn pennut ovat syntyneet. Kaksi narttua molemmat kerman värisiä ja kaksi urosta joista toinen kerma ja toinen musta vaalein merkein. Pennut ovat varattuja.

27. Helmi, 2014

Elma on tänään ultrattu tiineeksi. ultrassa näkyi useita pikku lapinkoiran alkuja :)

26. Helmi, 2014

Sijoitusnarttuni Orso-Farm likituulenviemä on käynyt terveystarkastuksissa seuraavin tuloksin, lonkat C/C, ja kyynärät 0/0. Hienoa, ja kiitos Tarulle :) Sain myös vihdoin ja viimein saksasta pompen-tauti tuloksia ja tulokset ovat seuraavat: Dagolas Kultahippu terve, Dagolas Vanessa terve, Hännänhuiskeen Amalia terve. Täten myös Hännänhuiskeen B-pennut ovat terveitä vanhempien tulosten perusteella! JEE!

15. Helmi, 2014

Tuusniemi Rn 15.02.2014.
Dagolas Vanessa Avo-EH4. Todella tyytyväinen kaljun parkkipirkon tulokseen, kun tuomarina kasvattajatuomari Tapio Kakko. Tässä vielä Alman arvostelu: "Hyvät mittasuhteet ja luusto, hyvä pää, riittävä stoppi, hieman pyöreät silmät. Erinomaisesti kulmautunut edestä, riittävästi takaa, pysty lantio. Hyvä karvanlaatu, pohjavilla puuttuu tänään. Liikkuu hyvällä etuaskeleella, takaraajat alla ja takaa kapeasti. rodunomainen, elukkamainen liikunta.

31. Tammi, 2014

Uudet kotisivut avattu!
Elma astutettu onnistuneesti pariin kertaan, toivotaan että saamme kevätpentuja :) Allekirjoittanut päättää kotiäitinä olemisen ja siirtyy takaisin sairaanhoitajan hommiin. Seuraavat näytelmät helmikuussa ja silloin suuntaamme Tuusniemelle kasvattajatuomari Tapio Kakon arvosteltavaksi.

Jaa tämä sivu